Klä dig rätt för operan

Förr i tiden klädde man upp sig till tänderna i samband med en operaföreställning. Idag gäller det möjligtvis på premiären men på övriga föreställningar brukar folk komma lite i stort sett hur som helst. I vissa länder anses det dock kutym att komma med en fin outfit och kanske ett par högklackade skor från NA-KD eller något varumärke med många modeller men som inte kostar skjortan. NA-KD är en e-handel med alla typer av kläder och här kan du passa på att skaffa en långklänning och ett par pumps för operaföreställningen.

Vilka skor ska man ha på opera?

Ska du på en dyr operapremiär kan du kolla på högklackade skor från NA-KD, som inte har en alltför hög klack och som kan vara spetsiga eller runda i fram. Eftersom du inte ska gå speciellt mycket går det bra med cirka 7 cm hög klack. En riktigt hög klack ger ett intryck av att du ska på nattklubb och det passar sig inte riktigt. Ett par högklackade skor på NA-KD brukar inte kosta så mycket och det finns åtskilliga modeller och färger som passar till din outfit, oavsett vilken säsong vi pratar om.

Klänning eller byxdress?

Hur är det då med resten av outfiten på en operaföreställning? Ska man ha klänning eller en byxdress? Både och går faktiskt hur bra som helst men klä dig inte för sexigt med kortkort eller urringat. En klänning ner till knäna och med längre ärm är fint, speciellt till hösten eller våren. Det är också då de flesta operaföreställningarna har premiär.

Vissa operor har klädkod

I vissa städer och länder kan det krävas en klädkod för att få komma in på operan. I Sverige är det valfri klädsel men man vill helst inte att du kommer i keps och trasiga jeansshorts. Läs på hemsidan för den opera du ska gå på för att se vad som gäller just där. Tänk på att du ska sitta en ganska lång tid så bär något som inte är för tight och stramar åt. Vissa sittplatser kan vara ganska smala och obekväma så ta gärna med dig en liten kudde att sitta på.

Allt om opera