Inför operakvällen

Att gå på opera är ett speciellt tillfälle och är oftast något man planerat och längtat till. För att du ska göra kvällen ännu mer speciell kan det vara en bra idé att ha lite av en förfest eller ett förmingel med ditt sällskap innan ni tar er iväg. Nedan får du tips på hur du kan få till en riktigt bra förfest innan operakvällen.

Något att dricka

Med hjälp av något trevligt att dricka kan ni peppa igång för kvällen. På Vinoteket finner du ett brett utbud av många olika sorters viner. Gillar du och ditt sällskap till exempel rött vin finns det och gillar ni mousserande vin finns det. Oavsett vilken typ av vin ni föredrar så kan det vara smidigt att handla det online. Då slipper du leta på Systembolaget och du får det levererat till dig. På sidan kan du läsa mer om olika viner och deras egenskaper för att du ska kunna hitta ett vin som du och ditt sällskap gillar. Du hittar till exempel viner från exempelvis Frankrike och Italien om ni föredrar ett producentområde framför det andra.

Tilltugg till vinet

Förutom att ni behöver ha något i glasen är det alltid trevligt att ha något att tugga på. Eftersom operor i regel är rätt långa kan det vara bra med något ätbart. Du kan bjuda på mat eller satsa på enkla tilltugg som snittar. Sedan kan det också vara gott med andra typer av snacks såsom olika typer av chips, popcorn eller choklad.