Så får du råd med operabesöket

Många är vi som älskar att besöka den Kungliga Operan och ta del av alla fantastiska och stämningsfulla uppträdanden. På operan finns en rad olika shower och konserter som du kan titta på under både helger såväl som vardagskvällar. Även om den här typen av musik var som mest populär under 1600-1750-talet är det fortfarande många som faller handlöst förälskade i barockmusiken och det är inte svårt att förstå varför.

Har du aldrig besökt den Kungliga Operan tidigare är det helt klart hög tid. Ett besök i de vackra och anrika lokalerna kräver inte att du måste gå på en föreställning. Vill du se hela Kungliga Operan i sin prakt är ett fullständigt besök dock ett måste, men vad kostar det egentligen att gå på opera och har alla människor råd?

Vad kostar ett besök på operan?

Det finns flera platser i Sverige som bjuder på operaföreställningar, men vill du gå på den Kungliga Operan i Stockholm kan du behöva sälja guld innan för att säkerställa att du har råd med biljetterna. Att sälja guld är ett mycket bra och enkelt sätt för dig att snabbt få ihop en bra summa pengar, som du sedan kan använda till dina operabiljetter. Du kan sälja all form av guld, såväl som smycken, instrument eller värdefulla klockor.

Men det besvarar fortfarande inte frågan om priset. På Kungliga Operans hemsida kan du snabbt få information om hur biljettpriserna ser ut. De varierar nämligen beroende på om du vill gå på en vardag eller på en helg. Under vardagar ligger priset (i dagsläget) på 240-1390 kronor beroende på var du vill sitta. Under helger är priset högre och ligger då mellan 290-1580 kronor. Ju närmare scenen du vill sitta, desto högre kommer också priset vara. Om du pantar eller säljer ditt guld innan har du troligtvis råd med de lite bättre sittplatserna.