Operamusik på begravningar

Begravningar är både sorgliga och högtidliga där sörjande familj, vänner och bekanta får möjlighet att ta ett sista farväl av en älskad familjemedlem eller kär vän. Hur begravningen ska utformas bestäms ofta av de efterlevande som på olika sätt försöker ta hänsyn till den bortgångnes önskningar och minne. Läs mer här om familjeägda Lova begravningsbyrå som hjälper dig att ta ett tryggt och varmt sista farväl samt om valet av operasång under minnesgudstjänsten.

Personliga begravningar

Lova begravningsbyrå är valet för dig som behöver extra stöd i samband med begravning av en familjemedlem. För att komma i kontakt med Lova begravningsbyrå kan du besöka lovabegravning.se där du hittar både telefonnummer och kontaktformulär där du kan fylla i dina kontaktuppgifter för kostnadsfri rådgivning eller för att boka in ett möte med begravningsentreprenören. Du får hjälp med rådgivning, val av kista, dödsannons, gravsättning och minnesstund. Din personliga representant finns också på plats i god tid innan begravningen för att sköta det praktiska samt fungera som stöd under ceremonin. Det har blivit allt vanligare att anhöriga önskar personlig begravningsmusik under minnestunden och även detta kan Lova begravningstjänst hjälpa till att anordna.

Stämningsfull operamusik

Under en minnesgudstjänst kan operasång och operamusik kännas mycket stämningsfull och känslosam. Denna typ av musik är ofta känslofylld och mycket vacker, vilket kan kännas extra fint när det är dags att ta ett sista farväl. Lova begravningsbyrå kan hjälpa till att antingen ordna operamusik eller hjälpa till att kontakta en solist. Det vanligaste är dock att musiken spelas upp under gudstjänsten och de anhöriga kan välja att var och en gå fram till kistan och ta avsked. Eftersom en begravning är något väldigt privat är det vanligt att familjemedlemmarna vill göra gudstjänsten så personlig som möjligt. Det känns helt enkelt viktigt att hedra den avlidne. Kyrkans organist kan också spela valda operastycken, vilket låter både sorgset och vackert.

Levande musiktradition

Även om det är vanligt att spela upp från CD-spelare eller Spotify väljer många begravningsbyråer och församlingar att länka till levande musik via sina hemsidor. Med solister och organister blir upplevelsen mer högtidlig och intim. När det gäller sakral operamusik på begravningar är det väldigt sällan som en operasångare tar ton. Däremot spelas ofta musikstyckena. Det finns dock sopraner som gärna ställer upp och sjunger stycken ur till exempel Bachs opera Agnus Dei, Händels Verdi Prati, Taubes Nocturne eller Sartoris stämningsfulla Time to say goodbye.

Stöd och rådgivning

Med Lova begravning får du en familjär och trygg begravningsbyrå som hjälper dig med alla steg i begravningsprocessen. Du får inte bara hjälp med de praktiska bitarna kring själva begravningen utan också de juridiska aspekterna som till exempel testamente, bouppteckning och dödsboanmälan. Med Lova begravningsbyrå kan du ta ett sista farväl till tonerna av Mozarts Trollflöjten och begravningen blir precis så minnesvärd och vacker som du vill att den ska bli.